Το νηπιαγωγείο μας προσφέρει εβδομαδιαία μαθήματα κηπουρικής- μαγειρικής. Και αφού οι περιστάσεις απαιτούν να μείνουμε στο σπίτι, η Ρεβέκκα σας στέλνει πολλή αγάπη και μια καινούργια συνταγή για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας!
Σπιτικό Παγωτό Γιαούρτι (frozen yogurt)
Προετοιμασία:
15 λεπτά δουλειάς και τουλάχιστον 3 ώρες στη κατάψυξη. Αν μάλιστα έχετε και καλό μίξερ, βάλτε το να κάνει το χτύπημα μόνο του και απολαύστε εν τω μεταξύ τον καφέ σας για ένα 10λεπτο, απ’ τα 15. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Εύχομαι να σας αρέσει!
Υλικά (για 1 λίτρο frozen yogurt)
1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα στο γουδί (μπορεί αντί για αμύγδαλα να βάλετε καρύδια ή ακόμα και χαλεπιανά!)
200 γρ. κατεψυγμένα (ή φρέσκα) φραγκοστάφυλα (φράουλες ή/και βατόμουρα)
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα στο γουδί (μπορεί αντί για αμύγδαλα να βάλετε καρύδια ή ακόμα και χαλεπιανά!)
200 γρ. κατεψυγμένα (ή φρέσκα) φραγκοστάφυλα (φράουλες ή/και βατόμουρα)
Ετοιμάζετε το παγωτό-γιαούρτι:
Βήμα 1:
Βάζετε τη ζάχαρη και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ, αν είναι μεγάλος και σχετικά βαθύς. Αν δεν είναι, επειδή μπορεί να πετάει γιαούρτι γύρω-γύρω, μπορείτε εναλλακτικά να τα βάλετε σε μεγάλο δοχείο και να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός. Τα χτυπάτε για 10 -12 λεπτά να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού, απ’ τον αέρα που εισχωρεί στο μείγμα λόγω δυνατού χτυπήματος.
Βήμα 2:
Σπάζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα (ή/και καρύδια ή/και χαλεπιανά) στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη ή ξύλινο σφυρί. Τα ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα.
Βήμα 3:
Με κουτάλι, μαλακά και κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζετε τον αριθμό 8, διπλώνετε μέσα στο αφράτο γιαούρτι τα συστατικά για 1-2 λεπτά, ώστε να πάνε παντού, χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη του μορφή. Χύνετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Σερβίρισμα:
Αν διατηρείτε το παγωτό γιαούρτι σας στον καταψύκτη (-18ºC) βγάλτε το δοχείο 10 λεπτά πριν σερβίρετε για να μαλακώσει, ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε μπάλες.
Καλή όρεξη σε όλους!
Με πολλή αγάπη,
Ρεβέκκα
Αγλαντζία - Λευκωσία
http://www.thehills.com.cy/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου