Το νηπιαγωγείο μας προσφέρει εβδομαδιαία μαθήματα κηπουρικής- μαγειρικής. Και αφού οι περιστάσεις απαιτούν να μείνουμε στο σπίτι, η Ρεβέκκα σας στέλνει πολλή αγάπη και μια καινούργια συνταγή για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας!
Υγιεινά και εύκολα μπισκότα βρώμης!
Υλικά:
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα νερό
¾ κούπας ελαιόλαδο
1,5 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση μισή λευκή-μισή σκούρα)
2 κουταλάκια baking powder- 2 κουταλιές νερό- 2 κουταλιές ξύδι (ή
δύο αυγά)
2 βανίλιες (φακελάκια)
2,5 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
2 κούπες νιφάδες βρώμης
½ κούπα χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς
Διαδικασία:
Βήμα 1:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τις νιφάδες της βρώμης, τη σόδα, το αλάτι τα μυρωδικά και τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 3:
Σε μια κούπα βάζουμε τα…"εναλλακτικά των αυγών" και τα διαλύουμε.
Βήμα 4:
Σε μπολ ανάμειξης χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο με τις ζάχαρες και προσθέτουμε το “εναλλακτικό διάλυμα" (ή τα αυγά, αν βάλουμε αυγά) και τις σταφίδες μαζί με το νερό τους.
Βήμα 5:
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Το μείγμα είναι σχετικά υδαρές. Το αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βήμα 6:
Η βρώμη τραβάει τα υγρά και γίνεται πιο συμπαγές τελικά, αλλά δεν πλάθεται με το χέρι.
Βήμα 7:
Με ένα κουταλάκι βγάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα σε λαμαρίνα στρωμένο με χαρτί κουζίνας (αραιά γιατί απλώνουν).
Βήμα 8:
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο , στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να μείνουν στο ταψάκι για λίγο-οπότε σκληραίνουν λίγο- και μετά τα βγάζουμε. Τα διατηρούμε σε μπολ που κλείνει καλά, αλλά το σκεπάζουμε αφού κρυώσουν εντελώς. Γίνονται 70-80 μπισκότα.
Παρατηρήσεις:
1) Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ξηρό καρπό έχουμε στο
σπίτι. Κατά τη γνώμη μου, ταιριάζουν πολύ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια!
2) Μπορούμε να προσθέσουμε νιφάδες σοκολάτας στο μείγμα μας για σοκολατένια γεύση στα μπισκότα μας.
4) Επειδή γίνονται λεπτά, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν μπισκότα παγωτού. Επίση,ς αν τα ενώσουμε ανά δύο με μαρμελάδα ή κάποια σοκολατένια κρέμα (νουτέλα, ή γκανάς) έχουμε ένα ωραιότατο υγιεινό κέρασμα.
Καλή όρεξη!
Αγλαντζία - Λευκωσία
http://www.thehills.com.cy/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου